Bude Barn

The renovation of this cob barn by Feilden Fowles adds another layer of history to a building that has been expanded and stitched together over the last 200 years. The project celebrates the rich material patchwork of cob, stone, concrete and brick, keeping much of the existing fabric while inserting a new loadbearing timber frame inside. Delineation between existing and proposed is clearly distinguished in the external faces of the building. New openings are framed with precast concrete surrounds, while the roof stands proud of the existing walls through a new clerestory, set back from the face of the cob. The barn, distinct from the rendered farmhouse and red brick cottage, completes the ensemble of buildings around the farmyard.

Photography: Henrietta Williams

Subscribe to our newsletter

To receive news, updates and extras for all your design needs.

Follow us