Bungalow to Villa

JUMA architects transformed a typical 1976 bungalow into a contemporary villa with a strong Scandinavian vibe, completely rewriting the flow of the house. The garage was turned into a fabulous kitchen with a huge window, removing the unused attic space above the garage for a super-high ceiling: the massive Vertigo lamp was hung above the central kitchen island, where it comes fully into its own.

An L-shaped volume containing a covered terrace and the master bedroom was built around the sky-blue swimming pool. Both the bedroom and the adjoining bathroom enjoy a direct view onto the pool.

The colours and materials were kept light and sober and were accented with occasional black detailing in the window frames, door handles and light fittings. The whole exudes a sense of serenity, creating an atmosphere in which the residents can fully unwind.

Photography: Annick Vernimmen

Subscribe to our newsletter

To receive news, updates and extras for all your design needs.

Follow us