Equestrian Centre

Located amidst farmland and vineyards on the Mornington Peninsula, south of Melbourne, Seth Stein Architects (UK) and Watson Architecture + Design (Melbourne) were commissioned to design a new equestrian centre. The building is arranged in a crescent plan characterised by a rear perimeter wall, constructed in rammed earth, which culminates in a fountain and shallow pool for the horses. Natural ventilation and shading as well as efficient use of water resources were key to the design.

Awards:

American Institute of Architects’ UK Excellence in Design – Professional Award Commendation 2015

Australian Institute of Architects’ Victorian Architecture Awards – Sir Osborn McCutcheon award for Commercial Architecture 2015

Blueprint Awards – Shortlisted for ‘Best non-public use project – commercial’ 2015

Photography: Lisbeth Grosmann; Justin Smallman

Subscribe to our newsletter

To receive news, updates and extras for all your design needs.

Follow us