Mediterranean Retreat

JUMA Architects were asked to create a serene holiday retreat on a Mediterranean hillside, characterised by pine forest. Taking a leaf from the Japanese ethos, the architects kept as many trees as possible, for shade and for a natural feel. This is accented by the use of white plaster and natural stone in the interior.

Arranged in an L-shape orientated towards the spectacular view, the first floor accommodates the bedrooms, which have large windows featuring blinds with fine, vertical wooden slats.

The main volume of the L-form contains the in-out kitchen, the other the seating area. The terraces follow the natural slope of the terrain and form playful surfaces that ultimately lead to the green-blue infinity pool.

The architecture is defined by a play of horizontal lines, formed by several overlapping canopies. In some places, holes have been made in the canopies, creating interesting light variations.

Subscribe to our newsletter

To receive news, updates and extras for all your design needs.

Follow us