Stockgrove Modernist House

A replacement dwelling within Greenbelt and Area of Special Landscape Value, Stockgrove house allows the residents to integrate with their surroundings. The new design by Nicolas Tye Architects steps down with the fall of the site and uses this level change in conjunction with the modularization of the house to create more intimate areas thus emphasizing and echoing the topographical context of the site. The building’s materials – white render, timber louvres and glazing – respond to the surroundings, blurring the division between inside-and-out, whilst also creating light modernist forms.

Awards:

Grand Designs – Shortlisted for Best Design of Residential Architecture 2012

Aylesbury Vale District Council – Overall winner of Best Design Award 2012

Bedfordshire Association of Architects – Overall winner of Best Residential Design 2012

Photography: Nerida Howard

Subscribe to our newsletter

To receive news, updates and extras for all your design needs.

Follow us