The Dune House

The Dune House by Jarmund/Vigsnaes Arkitekter (JVA) unsurprisingly sits right on the beach near Thorpeness in Suffolk. Commissioned by the visionary holiday home company Living Architecture, it’s the first UK property from JVA, who are renowned for their creative responses to the awe-inspiring coastline in Norway. In The Dune House JVA – who worked with the renowned Mole Architects – have combined a distinctly Nordic outside-in aesthetic mixed with English vernacular, particularly the gabled roof, which feels superficially familiar yet is far more angled and contemporary. It is glad in an orange steel alloy and reflects the changing light and colours of the landscape. The ground floor is created using concrete, glass and aluminium with a strong minimalist feel, allowing the landscape to take the lead. Upstairs there’s a nautical vibe created with the use of timber, echoing the local beach huts. Each of the bedrooms has a bathtub in situ by the window, so you can enjoy the beautiful scenery at leisure even if it’s howling a very northern gale outside.

Subscribe to our newsletter

To receive news, updates and extras for all your design needs.

Follow us